Basutställningar

Inomhus

Skolan på Nämdö

Här berättar vi om Axel Funke (1881-1944), skolläraren, kantorn och amatörfotografen som kom till Nämdö 1906 från Västergötland och om hur skolan såg ut under hans tid på ön. Vi visar även Axel Funkes fotografier. Förutom skolfotografier finns fantastiska natur- och landskapsbilder från Nämdö och Nämdöskärgården där Funke har fångat människors liv och leverne på bild. Skolutställningen beskriver hur skolverksamheten utvecklats i Nämdöskärgården från hemundervisning på öarna till fast skola på Nämdö. Den bygger på utställningen från 2014 och är kompletterad med ännu fler fotografier och texter.

Porslinsutställning

I skolans gamla kök visas föremål från exempelvis Gustavsbergs, Rörstrands och Uppsala Ekebys keramikfabriker skapade under perioden 1900-1960. Även annan kuriosa som kan passa i sommarstugan. Mycket är till försäljning.

Specialutställningar

Varje år sätter vi upp minst en temporär utställning. Denna presenteras på sidan Specialutställningar.

Utomhus

Gamla kulturväxter

I trädgården i rabatterna runt Gamla Skolan finns sedan några år en växtutställning. Denna kompletterades under sommaren 2014 med fler växter och även en helt ny kryddväxtutställning. Samtliga växter är försedda med skyltar med växtens svenska namn.