Föreningen Skärgårdsmuseet på Facebook

”Gamla bilder och berättelser från Stockholms skärgård” administreras av Föreningen Skärgårdsmuseet

Vi i Föreningen Skärgårdsmuseet med museer i Stavsnäs, samt på Runmarö och Nämdö är otroligt glada för att få administrera den enorma samlingen från facebookgruppen ”Gamla bilder och berättelser från Stockholms skärgård” som Elsy och Tommi Bengtsson skapade med hjälp av flera entusiaster under dryga sju år. Gruppen kommer finnas kvar på Facebook och du som gruppmedlem kan fortfarande se alla inlägg. Vi kommer att dela med oss av innehållet för att göra utställningar med utvalda bilder och berättelser på Skärgårdsmuseet och i vår medlemstidning Skärgård, på vår Facebooksida och hemsida. Av upphovsrättsliga skäl kommer vi att kontakta berörda personer om tillstånd före publicering. Tyvärr har vi inte möjlighet att öppna upp facebookgruppen igen så du kan inte skapa inlägg, gilla, kommentera eller bli medlem i gruppen.

Sidorna på Facebook

Även om den som inte har ett Facebook-konto kan läsa vad som står på respektive sida. Vill man däremot t.ex. kommentera ett inlägg behöver man ha ett konto och logga in.

Gilla oss på Facebook

För att kommentera inlägg på Facebook, skriva inlägg på våra sidor m.m. behöver man ha ett Facebook-konto och tillhöra dem som följer sidan, dvs. ha tryckt på Gilla-knappen (”Like” för den som använder engelsk version).

Ett sätt att göra detta är att följa respektive länk ovan och trycka på Gilla. (Förutsatt att man har ett konto.)

Ett annat sätt att att knyta an till profilsidan Föreningen Skärgårdsmuseet är att klicka på Gilla-knappen i högermarginalen här på vår hemsida. Är man påloggad på Facebook så läggs ens namn automagiskt till på listan över dem som följer sidan, i annat fall visas en ruta där man antingen ombeds logga på eller skapa sig ett konto. På profilsidan finns sedan länkar till respektive platssida.

Facebook vs Hemsidan

Observera att Facebook-sidan på intet vis ersätter vår hemsida. Vi drar dock nytta av Facebooks nyhetsflödesfunktion och visar inläggen på profilsidan Föreningen Skärgårdsmuseet på sidan Nyheter.

Gilla oss mer – bli medlem

Gillar du oss så mycket att du vill stödja vår verksamhet är du varmt välkommen att bli medlem i Föreningen Skärgårdsmuseet.